ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αυτοδιαχειριζόμενου παντοπωλείου Εξαρχείων “ΖΗΚΟΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωί της Κυριακής 21 Απρίλη από 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για 5η φορά  η “Λαική του ΖΗΚΟΥ” στην Πλατεία Εξαρχείων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει Εκδήλωση – Συζήτηση στο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ με θέμα: “Αλληλέγγυες & Αυτόνομες δομές της γεωργικής καλλιέργειας για την Αυτοδιαχείριση της Τροφής”.

Πως μια σχέση ισοτιμίας και ισονομίας του ανθρώπου με την φύση, έφτασε να γίνει μια σχέση εκμετάλλευσης, εκμετάλλευσης του ανθρώπου πάνω στη γη, την καλλιέργεια, την τροφή.

Η χειραγώγηση της κοινωνίας για κατανάλωση χωρίς καμιά κριτική στάση απέναντι στη φύση. Πως μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο του, παράγω βιομηχανικά την τροφή και την καταναλώνω αλόγιστα.

Πως θα φτάσω στην δημιουργία αυτόνομων & αλληλέγγυων δομών για την διαχείριση της τροφής από τον σπόρο ως το τελικο προιόν κατανάλωσης.

Υ.Γ.: Αυτή είναι η 2η  εκδήλωση. Η 1η πραγματοποιήθηκε στο Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου την προηγούμενη Κυριακή 14 Απρίλη με θέμα: “Η σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην αυτοδιαχείριση της τροφής”.

AFISA3 new teliko 1

 

 

This entry was posted in Uncategorized, Αυτοδιαχειριζόμενο Παντοπωλείο Εξαρχείων "ΖΗΚΟΣ". Bookmark the permalink.